JAK RANDIT V DOBĚ COVID

By Denisa Urbánková - 18:49

 Moc Vás tu všechny zdravím! 

Věřím tomu, že určitě nejsem jediná, kdo si začal psát s někým novým v této nevyhovující době. Profil na seznamce jsem si založila hlavně z nudy a zajímavosti, ale nijak vážně to neberu. Věřím ale tomu, že klidně na někoho milého tam můžete narazit. To se stalo momentálně i mně, ale ve špatné chvíli. Ve chvíli, kdy nemůžeme pořádně ani vypadnou z domova, kdy nemáme šanci potkávat nové lidi venku. Dnešní článek tedy bude o tom, jak s někým udržet kontakt do té doby, než budete moci jít na schůzku. 



Pinterest



Už jsem pár článku na toto téma našla, ale byly to věci typu sex po telefonu. To asi nebudete provozovat s člověkem, kterého pomalu neznáte.😂 I když věřím, že někdo takový je, ale to není můj případ. A za další, nepřijde mi vhodné v této době setkávat se s cizími, novými lidmi.

Hlavní roli hraje trpělivost

V tuto chvíli musíte být velmi trpěliví. Oba. Nenechejte vyplavat emoce příliš na povrch. Berte to tak, že máte tu možnost psát si s někým velmi milým, se kterým můžete sdílet Váš život v karanténě. Nesmíte si říkat věci typu už ho chci vidět atd. Snažte se druhého poznat lépe aspoň přes sociální sítě. Nikdo teď neví, co bude zítra, takže těžko říct, kdy druhého uvidíte. Ale za to, to bude možná i lepší. Jak se říká: kdo si počká, ten se dočká. Tohle může být zkouška Vaší trpělivosti, kterou pokud nemáte, máte skvělou příležitost na ní zapracovat. To Vám určitě neuškodí, trpělivost v dnešní době je důležitá. 

                                                                       Pinterest


Pište si, ale ne často 

Určitě by nemělo být Vaším cílem psát si každý den, každou chvíli. Je to prosté, vydrží Vám to par dní, možná dva týdny. Ale není to věc měsíce. Moc zajímavých věcí se teď ve Vašem životě neodehrává. (Pokud ano, tak Vám závidím). Tudíž je obtížné, najít dobrá témata k rozsáhlé konverzaci. Takže nemějte strach, že si nějaký den nenapíšete. Nic to nemění. Opět tu hraje roli trpělivost. Když si napíšete pár dní v týdnu, je to na dobré cestě. Já osobně píši třeba po dvou dnech, kdy se můžete bavit o těch dnech předtím, co se Vám třeba přihodilo, na čem jste museli pracovat apod. Nebo napište v tu chvíli, kdy se Vám něco vtipného přihodí, nebo něco, s čím se chcete podělit. Pokud si budete psát každou chvíli, dlouho to nevydrží, o čem chcete pořád psát, že ano? 

O čem tedy vést konverzaci?

Já obvykle začínám konverzaci větou: Ahoj, jak ses dnes měl? Není to stejné klišé jako: Ahoj, jak se máš? Co děláš? To nesnáším. Ale pokud se zeptáte na celý den, protějšek Vám určité rád sdělí, jak se celý den měl, co se mu zajímavého stalo. Věřím, že nějakou věc dokážete rozvést na dlouhou konverzaci. Pokud si s člověkem začínáte teprve psát, můžete se bavit o rodině, o koníčcích, filmech, hudbě. Těchto "začátečnických" témat je spousta. Zapojte svoji fantazii. Pokud se shodnete na nějakém společném koníčku, plus pro Vás, máte si toho tolik sdělit. Můžete také s druhým řešit problémy v práci, ve škole, kdy se Vám aspoň uleví, pokud to s někým proberete. Určitě to není nevhodné téma. Jako další si můžete doporučit zajímavá místa na procházky, které Vám v této době vřele doporučuji. 

 Do budoucna

Pokud si s druhým píšete, máte o čem a chtěli byste ho poznat, jistě byste měli začít řešit dobu, po skončení karantény. Jestli se tedy vůbec budete chtít sejít. Můžete promýšlet, co podniknete. Toto téma by mělo určitě padnout.

Do komentářů můžete sdělit Vaše nápady, ráda si počtu. Přeji pevné nervy! Denisa

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Super nápad na článek, vlastně s tím mám zkušenost i já, jen s tím rozdílem, že jsme si začali psát před rokem na konci září a teprve v květnu jsme se viděli na živo, takže za mě se být trpělivá vyplácí, včera jsme oslavili půl roční výročí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!
      To je nádhera, moc gratuluji:) Říkám, trpělivost je hlavní.

      Vymazat