SELFCARE V KARANTÉNĚ

By Denisa Urbánková - 16:58

Naskytla se nám skvělá příležitost o sebe pořádně pečovat! Spousta z nás nemáme v běžném režimu moc čas pečovat o sebe. A po zimě je to třeba. Udělejme si teď týden domácí lázně a naše těla nám za to poděkují. Je to zároveň jedna z věcí, kterou si zabereme volný čas.

Cvičit

Posilovny, fitka a jakákoliv sportoviště jsou sice zavřené, ale cvičit doma nás nic nestojí. Je to skvělá příležitost, léto je skoro za dveřmi a spousta lidí není sama se sebou spokojená. Tak nebuďme líní a pojďme do toho. Chystám pro Vás zvlášť článek na tipy na cviky, které dělám já. Hlavně, pokud cvičíte doma, nikdo Vás u toho nepozoruje, nic neplatíte a nemusíte mít na sobě všechno značkové, aby ste se "vytáhli". V klidu cvičte tempo, které Vám vyhovuje a budete se cítit lépe. Můj cíl je každý večer dát aspoň pár cviků.
Pinterest

Vařit

Každý, i ten kdo umí vařit, má vždy co zdokonalovat. Teď na to máme spoustu času. Nebudeme teď řešit nějaké domácí zásoby. Vždycky se dá něco udělat. Zároveň to můžeme pojmout i nějakou "dietu". Zkusit vařit něco jiného, zdravějšího. Já se například těším, že budu vařit to, co se třeba u nás normálně nevaří. Myslím, že se shodneme, že je vše stále dokola. Nápadů je na internetu spousta.
Pinterest

Číst

Nevím jak vy, ale já mám v knihovně pár knížek, které jsou buď nečtené nebo rozečtené a teď je ta správná chvíle, kdy je dočíst. Spousta knížek je i na internetu v pdfku. Takže my, co máme před sebou ještě maturitu, můžeme udělat velmi dobrou věc. Až se ta maturita bude blížit, opravdu se nám nebude chtít číst víc knížek. Udělejte si k tomu dobrou kávu, čaj nebo sklenku vína.
Pinterest

Zamyslet se sám nad sebou

To v některých případech může vést i k depresi, ale podívejme se na to z té lepší stránky. Každý děláme chyby, rozhodnutí, kterých litujeme a spousta jiných záležitostí. Každý chceme na sobě něco změnit, ať už v myšlení, postojích.. Můžeme nad sebou přemýšlet, jsme teď víceméně bez společnosti. Je to určitým způsobem pro nás očištění.
Pinterest

Hýčkejte své tělo

A na závěr.. myslím, že si naše tělo zaslouží více péče, než kolik mu dopřáváme. Teď máme času dopřát si večer dlouhou vanu s nějakou solí, peeling.. péče o naše vlasy, několikrát dát šampon, kondicioner, masku. Upravit si naše nehty..

Nosme prosím roušky, ať se co nejdříve můžeme vrátit do normálního režimu.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentářů